Túró Rudi torta
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
A sziruphoz:
A tetejére:
A tortaforma előkészítéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazzuk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A piskótához a lisztet összekeverjük a sütőporral és teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A tojásokat és a cukrot robotgéppel 4-5 perc alatt fölhabosítjuk, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük (kicsit kemény lehet, de nem baj és nem is lesz nagyon magas)
3. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízzel összevegyítjük és mérsékelt lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik teljesen, aztán langyosra hűtjük. Forralni nem szabad.
4. A porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel és hozzáadjuk a túrót, a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy vaníliás cukrot), a citrom reszelt héját, 1 evőkanál citromlevet, a tejfölt és a kihűlt zselatinos vizet. Az egészet robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a tejszínből habot verünk, és fakanállal finoman hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
5. A kihűlt piskótát kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk, szárazra töröltük visszatesszük bele piskótát.
6. A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük mikróban, hogy a cukor feloldódjon és megöntözzük vele a piskótát. Elsimítjuk rajta a túrókrémet, melyet aztán teaszűrőn át megszórunk kakaóporral.
7. A tortát 1 napra hűtőbe rakjuk (nekem fél napot volt csak). Tálaláskor körbe kell vágni óvatosan a forma mentén és így kiszedni.
Túró Rudi torta
Hozzávalók
A krémhez:
A sziruphoz:
A tetejére:
A tortaforma előkészítéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazzuk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A piskótához a lisztet összekeverjük a sütőporral és teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A tojásokat és a cukrot robotgéppel 4-5 perc alatt fölhabosítjuk, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük (kicsit kemény lehet, de nem baj és nem is lesz nagyon magas)
3. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízzel összevegyítjük és mérsékelt lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik teljesen, aztán langyosra hűtjük. Forralni nem szabad.
4. A porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel és hozzáadjuk a túrót, a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy vaníliás cukrot), a citrom reszelt héját, 1 evőkanál citromlevet, a tejfölt és a kihűlt zselatinos vizet. Az egészet robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a tejszínből habot verünk, és fakanállal finoman hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
5. A kihűlt piskótát kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk, szárazra töröltük visszatesszük bele piskótát.
6. A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük mikróban, hogy a cukor feloldódjon és megöntözzük vele a piskótát. Elsimítjuk rajta a túrókrémet, melyet aztán teaszűrőn át megszórunk kakaóporral.
7. A tortát 1 napra hűtőbe rakjuk (nekem fél napot volt csak). Tálaláskor körbe kell vágni óvatosan a forma mentén és így kiszedni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?