Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró Rudi torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

6 dkg finomliszt
½ kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 tojás
6 dkg cukor

A krémhez:

1 csapott evőkanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
25 dkg porcukor
1 vaníliarúd (vagy Dr. Oetker Vanillincukor)
1 citrom
50 dkg túró
1 dl tejföl
2 ½ dl hideg tejszín

A sziruphoz:

½ dl víz
2 dkg cukor

A tetejére:

A tortaforma előkészítéséhez:

kevés vaj
finomliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük.
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazzuk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A piskótához a lisztet összekeverjük a sütőporral és teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A tojásokat és a cukrot robotgéppel 4-5 perc alatt fölhabosítjuk, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztet. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük (kicsit kemény lehet, de nem baj és nem is lesz nagyon magas)
3. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízzel összevegyítjük és mérsékelt lángon addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik teljesen, aztán langyosra hűtjük. Forralni nem szabad.
4. A porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel és hozzáadjuk a túrót, a vaníliarúd kikapart belsejét (vagy vaníliás cukrot), a citrom reszelt héját, 1 evőkanál citromlevet, a tejfölt és a kihűlt zselatinos vizet. Az egészet robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a tejszínből habot verünk, és fakanállal finoman hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.
5. A kihűlt piskótát kivesszük a tortaformából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk, szárazra töröltük visszatesszük bele piskótát.
6. A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük mikróban, hogy a cukor feloldódjon és megöntözzük vele a piskótát. Elsimítjuk rajta a túrókrémet, melyet aztán teaszűrőn át megszórunk kakaóporral.
7. A tortát 1 napra hűtőbe rakjuk (nekem fél napot volt csak). Tálaláskor körbe kell vágni óvatosan a forma mentén és így kiszedni.
Túró Rudi torta Túró Rudi torta Túró Rudi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!