Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres túrótorta

Nadri receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5881-nadri
Epres túrótorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Tészta

  • 5 tojás
  • 6 ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. tej
  • egy csipet só
  • 1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Krém

Nadri Nadri receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd az olajat, a tejet, a sütőport, a lisztet, a lereszelt citrom héját és a sót hozzákeverjük. Végül a felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk. 160 C fokon kb. 40 percig sütjük. Utána hagyjuk a tésztát kihűlni.
Krém: a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a vég felé a habfixálót is hozzáadjuk.
Egy másik tálba az epret (kb. 15 szemet egészben hagyjuk a tetejére díszítésnek), a cukrot, a citrom levét, a túrót és a zselatinfixet összepépesítjük. A végén óvatosan belekeverjük a tejszínhabot.
A piskótát kettévágjuk. A tészták közé kenjük az epres krém felét, a maradékot a tetejére kenjük. Egész eperrel díszítjük a torta tetejét. Fél napra hűtőbe tesszük, utána szeletelhető.

Vélemények

Nadri

Nadri
2013.04.01. | 16:28

kép
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!