Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

200 g margarin
250 g porcukor
3 db tojás
250 g liszt
150 g eperlekvár
500 g tehéntúró
650 ml habtejszín
650 g eper
1evökanál csokoládéforgács (díszítésnek)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint, a vaníliás és 150 g porcukorral keverjük krémesre, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd dolgozzuk bele a lisztet és a sütőport is. A tésztát töltsük sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, kb. 30percig süssük 180 fokos sütőben, majd ha kihűlt, vágjuk ketté. A lekvárt kenjük az egyik lapra, tegyük rá a másikat, és rakjuk vissza a sütit a formába.
A hideg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatint oldjuk fel 50 ml felmelegített tejszínben. A túrót keverjük ki 100g porcukorral, dolgozzuk bele a zselatinos és a maradék 600 ml-nyi felvert habtejszínt.
A krém 2/3-át kenjük a tésztára, osszuk el rajta a megtisztított, feldarabolt eper nagy részét.
Szegyük rá a maradék krémet, és 2 órára tegyük a hűtőbe a sütit.
Maradék eperrel és csoki forgáccsal díszítjük.

(Elkészítési idő 80 perc+ hűtés, 28 cm tortaformában.)
Epres túrótorta Epres túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!