Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes sajttorta fügével

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tejszínes sajttorta fügével
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Kevert tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

A tepsit kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Kevert tészta:
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, Bourbon vaníliás cukrot és addig keverjük, míg sűrű masszát kapunk. A tojásokat egyenként fél percig legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet és a sütőport elkeverjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és a kakaóport majd két részletben hozzászitáljuk a masszához. A masszát kapcsos tortaformába 26 Ø öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 27-30 perc

Sütés után süteményt a kapcsos formát eltávolítjuk és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A füge levét egy szűrőn lecsöpögtetjük, és felfogjuk. A gyümölcsöt felkockázzuk. A piskótát a kapcsos tortaformába visszahelyezzük. A tejszínt kemény habbá verjük. Az áttört túrót, vanillincukrot, porcukrot és a zselatinfixet kézi robotgéppel (habverő) jól elkeverjük, majd a felvert tejszínt is a masszához adjuk és végül a darabolt fügét is hozzákeverjük. A krémet azonnal a kapcsos tortaformába öntjük, és elsimítjuk. Egy teáskanál segítségével kis mélyedéseket nyomunk a krémbe és a tortát mintegy 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A fügét megmossuk, a szárát eltávolítjuk és négybe vágjuk. A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felengedjük, majd a fügeszeletek felét a csokoládéba mártjuk. A tortaszeleteket barna cukorral hintve, csokoládés fügével tálaljuk.

Vélemények

zsuzsa56

zsuzsa56
2013.09.24. | 18:37

Sajnos az enyém nem lett olyan szép,mivel magamnak kellett a fügéből kompótot is készíteni,így lila színe lett.De nem is ez a lényeg,hanem a bor miatt nem ízlett senkinek.Szerintem krémsajttal finomabb lett volna.Van is ilyen receptem,csak barackkal.A túrókrém sem volt az igazi,nem verődött úgy fel a borral.A képen látható külömbségek vannak,pedig mindent az előírtak szerint készítettem.Nekem ez nem jött be,sajnálom.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!