Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jeruzsálemi túrótorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztához:

1 bögre kuszkusz
2 tojás
5 dkg vaj
2 ek. méz
1 csipet só
1 és 1/2 bögre forró víz

túrókrémhez:

50 dkg tehéntúró áttörve
10 dkg tejföl
3 dkg olvasztott vaj
2 tojás
1 narancs vagy citrom héja és leve
3 ek. méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm kapcsos tortaforma, kibélelve sütőpapírral.
3 dl bögre

Elkészítés

A kuszkuszt leöntjük a forrásban lévő vízzel, amit ugyanazzal a bögrével mérünk ki (3 dl), sózzuk, hozzákeverjük a mézet, és a vajat, majd 20 percig lefedve pihentetjük. Mikor megpuhult, hozzákeverjük a tojásokat.
A túrókrémhez a tejfölt, mézet, olvasztott vajat, tojást összekeverjük. Fél citrom vagy narancs levét belecsavarjuk, a narancs héját belereszeljük és hozzákeverjük a túrót.
A kuszkusz felét a tortaforma aljára simítjuk majd a túrókrémet. A tetejére a maradék kuszkuszt tesszük. 180C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt a tetejét meglocsoljuk fél citrom vagy narancs levével és 1 ek. cukorral készített sziruppal, díszíthetjük durvára vágott dióval. Maga a torta egyáltalán nem édes, mindenképpen kell hozzá a szirup, amit lehet édesebbre is készíteni.

Tálalás

14 szelet.
Kihűlve szeletelhető.

Alternatív elkészítés

A berber eredetű kuszkusz durumbúza-darából készül, eredetileg kézzel állították elő, a meggőzölt darát kézzel sodorgatták icipicike gombócokká, aztán hempergették meg lisztben, és szétterítve szárították meg, hogy pergős maradjon. Nálunk leginkább előgőzölt változata kapható, ez sokkal gyorsabban elkészül, mint az "eredeti". Nagy előnye, hogy minden másnál gyorsabban megvan, tuti megoldás arra az esetre, ha tíz perc alatt kell valami köret - akár egyszerre nagyon sok.
Jeruzsálemi  túrótorta Jeruzsálemi  túrótorta Jeruzsálemi  túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!