Jeruzsálemi túrótorta
Hozzávalók
tésztához:
túrókrémhez:
Elkészítés
Előkészítés
3 dl bögre
Elkészítés
A túrókrémhez a tejfölt, mézet, olvasztott vajat, tojást összekeverjük. Fél citrom vagy narancs levét belecsavarjuk, a narancs héját belereszeljük és hozzákeverjük a túrót.
A kuszkusz felét a tortaforma aljára simítjuk majd a túrókrémet. A tetejére a maradék kuszkuszt tesszük. 180C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt a tetejét meglocsoljuk fél citrom vagy narancs levével és 1 ek. cukorral készített sziruppal, díszíthetjük durvára vágott dióval. Maga a torta egyáltalán nem édes, mindenképpen kell hozzá a szirup, amit lehet édesebbre is készíteni.
Tálalás
Kihűlve szeletelhető.
Alternatív elkészítés
Jeruzsálemi túrótorta
Hozzávalók
tésztához:
túrókrémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
3 dl bögre
Elkészítés
A túrókrémhez a tejfölt, mézet, olvasztott vajat, tojást összekeverjük. Fél citrom vagy narancs levét belecsavarjuk, a narancs héját belereszeljük és hozzákeverjük a túrót.
A kuszkusz felét a tortaforma aljára simítjuk majd a túrókrémet. A tetejére a maradék kuszkuszt tesszük. 180C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt a tetejét meglocsoljuk fél citrom vagy narancs levével és 1 ek. cukorral készített sziruppal, díszíthetjük durvára vágott dióval. Maga a torta egyáltalán nem édes, mindenképpen kell hozzá a szirup, amit lehet édesebbre is készíteni.
Tálalás
Kihűlve szeletelhető.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?