Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Palacsintatorta

SCsilla receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10302-scsilla
Palacsintatorta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gofrik, palacsinták

Hozzávalók

A palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl szódavíz
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 dl napraforgó olaj

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 3 ek. porcukor
  • 20 dkg lekvár/ dzsem
  • 10 dkg dió (ízlés szerint porcukorral)

A tetejére

A díszítéshez

  • 15 dkg eper
SCsilla SCsilla receptje

Elkészítés

Elkészítés

A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.
A darált diót ízlés szerint porcukorral kikeverjük.
A túrót a porcukorral és a tojással kikeverjük.
Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajjal kikenünk.
A palacsintákat megtöltjük dióval, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.
A 8 dl tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej, levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára.
Amikor teljesen kihűlt kivesszük a formából, és a tetejét eperszemekkel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!