Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A palacsintához:

20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl szódavíz
3 dl tej
1 csipet só
1 dl napraforgó olaj

A töltelékhez:

25 dkg túró
1 db tojás
3 ek. porcukor
20 dkg lekvár/ dzsem
10 dkg dió (ízlés szerint porcukorral)

A tetejére:

1 l tej
5 ek. cukor

A díszítéshez:

15 dkg eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.
A darált diót ízlés szerint porcukorral kikeverjük.
A túrót a porcukorral és a tojással kikeverjük.
Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajjal kikenünk.
A palacsintákat megtöltjük dióval, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.
A 8 dl tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej, levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára.
Amikor teljesen kihűlt kivesszük a formából, és a tetejét eperszemekkel díszítjük.
Palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!