Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Könyvtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

7 db tojás
35 dkg cukor
0,5 dl olaj
2,5 dl tej
42 dkg liszt

Krémhez:

4 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg túró
5 dl hulala
1 kisebb citrom leve

Díszítéshez:

3 dl hulala
fondant virágok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások fehérjét 14 dkg cukorral habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Sütünk egy vastagabb lapot, egy kb. 33×38cm-es tepsiben, 170 fokon légkeveréses sütőben, 25-30 perc alatt.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a jól összetört túrót, vanillincukrot, és a citrom levét. Alaposan összekeverjük, és kisebb adagokban hozzáadjuk a fél liter felvert hulalát.
A lapot elvágjuk 3 felé. A tetejét kissé ék alakban bevágjuk, ez lesz a könyv közepe. A krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére is kenünk a krémből.
Majd felverjük a 3 dl hulalát és feldíszítjük vele és a fondant virágokkal.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Díszítés előtt pár órára tegyük a hűtőbe és azon a tálcán díszítsük fel, amin tálaljuk, hogy díszítés után ne kelljen már átrakni.
Könyvtorta Könyvtorta Könyvtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!