Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös, túró torta tejszínnel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás szétválasztva
26 dkg liszt
15 dkg porcukor
11 dkg kristálycukor
6 ek. víz

Krém:

1 kg túró
cukor (ízlés szerint)
3-4 ek. tejföl
1 citrom reszelt héja
1 marék erdei gyümölcs (ha mirelit akkor tőrve)

Oldalára:

5 dl tejszín

Tetejére:

30-40 dkg erdei gyümölcs
1 csomag zselatin (nagy)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A habtejszínt felverni keményre a habfixszel, hűtőben szilárdítani.
26' torta karikát kipapírozni.

Elkészítés

Piskóta:
A fehérjét kemény habbá verni a kristálycukorral. A sárgáját kikeverni a porcukorral majd bele a vizet, hozzá a lisztet, sütőport és alaposan elkeverni, majd óvatosan beleforgatni a keverékbe a fehérje habot. Sütőformába önteni és 180 fokon tűpróbáig sütni. Ha kihűlt 3 lapba vágni.
Krém:
A túrót szitán áttörni, bele a cukor, citromhéj, tejföl (csak annyi, hogy jól kenhető krém legyen) majd óvatosan beleforgatni a gyümölcs darabokat. Én fagyasztott gyümivel készítettem és a nagyobb (szeder, eper) szemeket szétvertem kicsit.
A piskóta lapokat megkenni, a töltelékkel, vékonyan az oldalát is.
A zselatint az útmutató szerint elkészíteni, langyosra hűteni egy fél marék apró gyümölcsöt (ribizli, áfonyát, málnát beledobni, átforgatni, szűrőkanállal kiszedni és azonnal a torta tetejére tenni, addig, míg a torta már nem látszik ki. Gyorsan kell dolgozni ! A nagyobb szemeket egyesével bemártani és a torta tetejére púpozni, ha maradt még zselatin, akkor azt még a tetejére kanállal locsolni.
A tejszínhabot zsákba tölteni és a torta oldalát behúzni, illetve ha a tetején, szélén esetleg maradt rés azt bepöttyözni.
Erdei gyümölcsös, túró torta tejszínnel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!