Erdei gyümölcsös, túró torta tejszínnel
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Oldalára:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
26' torta karikát kipapírozni.
Elkészítés
A fehérjét kemény habbá verni a kristálycukorral. A sárgáját kikeverni a porcukorral majd bele a vizet, hozzá a lisztet, sütőport és alaposan elkeverni, majd óvatosan beleforgatni a keverékbe a fehérje habot. Sütőformába önteni és 180 fokon tűpróbáig sütni. Ha kihűlt 3 lapba vágni.
Krém:
A túrót szitán áttörni, bele a cukor, citromhéj, tejföl (csak annyi, hogy jól kenhető krém legyen) majd óvatosan beleforgatni a gyümölcs darabokat. Én fagyasztott gyümivel készítettem és a nagyobb (szeder, eper) szemeket szétvertem kicsit.
A piskóta lapokat megkenni, a töltelékkel, vékonyan az oldalát is.
A zselatint az útmutató szerint elkészíteni, langyosra hűteni egy fél marék apró gyümölcsöt (ribizli, áfonyát, málnát beledobni, átforgatni, szűrőkanállal kiszedni és azonnal a torta tetejére tenni, addig, míg a torta már nem látszik ki. Gyorsan kell dolgozni ! A nagyobb szemeket egyesével bemártani és a torta tetejére púpozni, ha maradt még zselatin, akkor azt még a tetejére kanállal locsolni.
A tejszínhabot zsákba tölteni és a torta oldalát behúzni, illetve ha a tetején, szélén esetleg maradt rés azt bepöttyözni.
Erdei gyümölcsös, túró torta tejszínnel
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
26' torta karikát kipapírozni.
Elkészítés
A fehérjét kemény habbá verni a kristálycukorral. A sárgáját kikeverni a porcukorral majd bele a vizet, hozzá a lisztet, sütőport és alaposan elkeverni, majd óvatosan beleforgatni a keverékbe a fehérje habot. Sütőformába önteni és 180 fokon tűpróbáig sütni. Ha kihűlt 3 lapba vágni.
Krém:
A túrót szitán áttörni, bele a cukor, citromhéj, tejföl (csak annyi, hogy jól kenhető krém legyen) majd óvatosan beleforgatni a gyümölcs darabokat. Én fagyasztott gyümivel készítettem és a nagyobb (szeder, eper) szemeket szétvertem kicsit.
A piskóta lapokat megkenni, a töltelékkel, vékonyan az oldalát is.
A zselatint az útmutató szerint elkészíteni, langyosra hűteni egy fél marék apró gyümölcsöt (ribizli, áfonyát, málnát beledobni, átforgatni, szűrőkanállal kiszedni és azonnal a torta tetejére tenni, addig, míg a torta már nem látszik ki. Gyorsan kell dolgozni ! A nagyobb szemeket egyesével bemártani és a torta tetejére púpozni, ha maradt még zselatin, akkor azt még a tetejére kanállal locsolni.
A tejszínhabot zsákba tölteni és a torta oldalát behúzni, illetve ha a tetején, szélén esetleg maradt rés azt bepöttyözni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?