Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta őszibarackkal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

2 db tojás
5 evőkanál étolaj
15 dkg cukor
5 evőkanál víz
5 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
1 csipet só

Krém 1:

25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Krém 2:

8 dkg cukor
3 dl tej
50 dkg túró
1 db citrom reszelt héja

Tetejére:

80 dkg őszibarack konzerv
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojások kettéválasztása, külön edénybe.
A lisztek és a sütőpor összekeverése.
Sütő előmelegítése
Krém 1: habosra keverése
Krém 2 : sűrűre főzése
A nagy doboz őszibarack konzervről leszűrtem a levét és vékony szeleteket készítettem.
A tortazselét az őszibarack levével készítettem el a tasakon leírtak szerint, csak cukrot nem tettem hozzá.

Elkészítés

A tojások sárgáját, a cukrokkal és a vízzel habosra keverjük majd az olajat is hozzá kanalazzuk. Mikor szép habos, hozzákeverjük a sütőporral elkevert liszteket végül a csipet sóval kemény habbá vert tojások fehérjét lazán hozzákeverem. Vajjal kikent lisztezett 26 cm tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 25 percig /tűpróba/ sütöttem. Hűlni hagytam, amíg a krémeket elkészítettem. A krém 2 időnként meg keverve langyosra hűlve összekevertem a habos krémmel és hozzáadtam a citromhéjjal elkevert túrót.
Rákentem a kihűlt tésztára, erre raktam a vékony szelet őszibarackot. Díszítésül 1 szem meggyet tettem a közepére. Majd leöntöttem az elkészített tortazselével. Hűtőbe tettem és 1-2 óra múlva fogyasztható volt.
.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Más gyümölccsel is elkészíthető, sőt frissen szedett barackkal is.
Túrótorta őszibarackkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!