
Adventi koszorú keksz



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a margarint, a cukrot és a sót, majd beleszitáljuk a lisztet, az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) addig keverjük, míg a tészta összeáll. Lisztezett felületen kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, majd kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. A nagy kiszúróformával egy kört szúrunk ki, és a kis kiszúróformával a közepén egy lyukat úgy, hogy adventi koszorú formájú gyűrűket kapjunk. A gyűrűket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középeső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet. Az ételszínezékkel világoszöldre színezzük, és a koszorúkat megkenjük vele. Ízlés szerint pisztáciával, áfonyával és tortadarával díszítjük.
Tipp:


Adventi koszorú keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a margarint, a cukrot és a sót, majd beleszitáljuk a lisztet, az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) addig keverjük, míg a tészta összeáll. Lisztezett felületen kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, majd kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. A nagy kiszúróformával egy kört szúrunk ki, és a kis kiszúróformával a közepén egy lyukat úgy, hogy adventi koszorú formájú gyűrűket kapjunk. A gyűrűket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középeső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet. Az ételszínezékkel világoszöldre színezzük, és a koszorúkat megkenjük vele. Ízlés szerint pisztáciával, áfonyával és tortadarával díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!


Krémes, a hagyományos sütemények királynője
Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?