Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Adventi koszorú keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
100 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
1 egész tojás (M-es)
egy csipet só
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál fahéj

Díszítéshez:

200 g porcukor
2-3 evőkanál citromlé
25 g aprított pisztácia
50 g vörös áfonya

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tésztához összekeverjük a margarint, a cukrot és a sót, majd beleszitáljuk a lisztet, az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) addig keverjük, míg a tészta összeáll. Lisztezett felületen kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, majd kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. A nagy kiszúróformával egy kört szúrunk ki, és a kis kiszúróformával a közepén egy lyukat úgy, hogy adventi koszorú formájú gyűrűket kapjunk. A gyűrűket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középeső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet. Az ételszínezékkel világoszöldre színezzük, és a koszorúkat megkenjük vele. Ízlés szerint pisztáciával, áfonyával és tortadarával díszítjük.

Tipp:

Ha nincs kerek és hullámos kiszúróformánk, használhatunk egyszerű kerek kiszúróformát is vagy különböző méretű poharakat is segítségül vehetünk.
Adventi koszorú keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!