Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás alagút

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Áfonyás alagút

4 db tojás
4 ek. kristálycukor
3 evőkanál liszt
1 ek. víz
1 narancs reszelt héja

A krémhez:

25 dkg Mascarpone krémsajt
12 dkg friss kékáfonya
2 dl tejszín
3 ek. porcukor
1 lime citrom
5 dkg barnacukor

Elkészítés

Előkészítés

Őzgerinc forma

Elkészítés

A 4 tojásból és hozzávalóból, megsütünk egy kakaós piskóta lapot, és kibélelünk vele egy őzgerincformát, amit előtte alufóliával bélelünk ki úgy, hogy hagyjunk rá. A piskótát úgy vágjuk el, hogy egy lap maradjon, hogy befedjük a végén. A tejszínből és a cukorból habot verünk, az áfonyát a barnacukorral sűrűre főzzük, és lime citrommal ízesítjük, meg a héját is reszeljük bele. Hagyjuk hűlni. A krémsajtot a tejszínhabbal lazán összekeverjük, majd az áfonyából készült dzsemet, és ezzel megtöltjük a formát. Tetejére borítjuk a piskóta csíkot, és ráhajtjuk az alufóliát, majd a hűtőbe tesszük hűteni. Kiszedjük a formából, és tortabevonóval bevonjuk. És ha megdermedt kellően vékonyan felszeleteljük.
Áfonyás alagút

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!