Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás alagút

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Áfonyás alagút

4 db tojás
4 ek. kristálycukor
3 evőkanál liszt
1 ek. víz
1 narancs reszelt héja

A krémhez:

25 dkg Mascarpone krémsajt
12 dkg friss kékáfonya
2 dl tejszín
3 ek. porcukor
1 lime citrom
5 dkg barnacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Őzgerinc forma

Elkészítés

A 4 tojásból és hozzávalóból, megsütünk egy kakaós piskóta lapot, és kibélelünk vele egy őzgerincformát, amit előtte alufóliával bélelünk ki úgy, hogy hagyjunk rá. A piskótát úgy vágjuk el, hogy egy lap maradjon, hogy befedjük a végén. A tejszínből és a cukorból habot verünk, az áfonyát a barnacukorral sűrűre főzzük, és lime citrommal ízesítjük, meg a héját is reszeljük bele. Hagyjuk hűlni. A krémsajtot a tejszínhabbal lazán összekeverjük, majd az áfonyából készült dzsemet, és ezzel megtöltjük a formát. Tetejére borítjuk a piskóta csíkot, és ráhajtjuk az alufóliát, majd a hűtőbe tesszük hűteni. Kiszedjük a formából, és tortabevonóval bevonjuk. És ha megdermedt kellően vékonyan felszeleteljük.
Áfonyás alagút

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!