
Áfonyás túrósrétes



Hozzávalók
Rétestésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A töltelékhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgéppel (habverő) habosra verjük, majd hozzá adjuk a tojássárgáját. Ezt követően a túrót és a pudingport is hozzáadva csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és óvatosan hozzáadagoljuk a túrós töltelékhez.
A réteslapokat a csomagolásból kivesszük és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és a legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A töltelék felét egyenlően elosztjuk a réteslapon, majd erre ráhelyezzük az áfonyák felét.
Egy konyharuha segítségével feltekerjük a rétesrudat és a széleit behajtjuk. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük. Végül megkenjük a rétes tetejét az olvasztott margarinnal, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:


Áfonyás túrósrétes
Hozzávalók
Rétestésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A töltelékhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgéppel (habverő) habosra verjük, majd hozzá adjuk a tojássárgáját. Ezt követően a túrót és a pudingport is hozzáadva csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és óvatosan hozzáadagoljuk a túrós töltelékhez.
A réteslapokat a csomagolásból kivesszük és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és a legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A töltelék felét egyenlően elosztjuk a réteslapon, majd erre ráhelyezzük az áfonyák felét.
Egy konyharuha segítségével feltekerjük a rétesrudat és a széleit behajtjuk. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük. Végül megkenjük a rétes tetejét az olvasztott margarinnal, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?