Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ajándékdoboztorta szalaggal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

2 darab csatos tortaforma Ø 20 cm

sütőpapír

Tésztához:

150 g porcukor
260 g búzaliszt
60 g cukor
3 darab egész tojás (M-es)
50 ml tej
115 ml étolaj
100 ml narancslé 100 %-os
1 csapott teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor

Töltelékhez:

60 g porcukor
100 ml narancslé 100 %-os
1 teáskanál fahéj
250 g hideg mascarpone (80%-os)
400 ml hideg tejszín (30%-os)
2 teáskanál Dr. Oetker Ételszínezék piros

Krémhez:

250 g vaj
200 g porcukor

Fondanthoz és -díszítéshez:

80 g porcukor
némi keményítő és porcukor a munkafelülethez
piros ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A marcipándíszítéshez a marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és piros ételszínezékkel élénk pirosra színezzük és szalagot formázunk belőle. Ehhez a masszát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és hosszú szalagot vágunk ki, melynek a közepe öblös, és a végein elvékonyodik. A végeket mindkét oldalról középre hajtjuk, és rögzítjük, frissen tartó fóliával megtámasztjuk. Kivágunk egy csíkot (1,5 x 9 cm), és a masni közepe köré kötjük. Szobahőmérsékleten 24 óráig hagyunk mindent száradni. A maradék marcipán fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
A tortaformákat sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral konyhai robotgéppel( habverő) kemény habbá verjük. A sárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kimért tejet, az olajat, a lisztet, narancshéjjat, narancslevet, fahéjjat és a sütőport. Az így kapott masszába, több részletben alacsony fokozaton hozzákeverjük a felvert fehérjét. A tésztát a két formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük őket és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült piskótát kb. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaformák széleit lecsatoljuk, és a sütőpapírt eltávolítjuk, sütőrácson hűlni hagyjuk. A tortalapokat egyszer középen átvágjuk úgy, hogy összesen 4 tortalapot kapjunk.

Töltelék:
A krémhez a narancslevet, a narancshéjjat, a porcukrot, a habfixálót és a fahéjat összekeverjük. A mascarpone-t konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Amikor a krém kicsit megszilárdult, beleszórjuk a porcukros keveréket, és keményre felverjük. Végül az ételszínezékkel a megfelelő színűre színezzük.

Torta összeállítása:
A 3 tortalap között elosztjuk a mascarpone-s krémet, végül lefedjük a negyedik lappal, kissé megnyomkodjuk és a tortát hideg helyre tesszük.

Krém:
Közben a bevonáshoz konyhai robotgéppel(habverő), addig keverjük a porcukros vajat, míg fehéres, habos masszát nem kapunk és már eloldódtak a cukorszemcsék. A tortát a krémmel bekenjük, és hideg helyre tesszük.

Díszítés:
A fondant-ot ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük és addig gyúrjuk a keményítővel megszórt felületen, míg egyöntetű színt nem kapunk. Egyenletesen elnyújtjuk (kb. Ø 40 cm) és a tortát befedjük vele, majd fondant simítóval elsimítjuk. A felesleges fondant-ot a torta aljáról levágjuk. A félretett piros marcipánt kinyújtjuk és két csíkot vágunk belőle (kb. 40 x 3 cm). Ezeket a torta oldalára ráragasztjuk ajándékszalagként, szükség esetén egy kevés vízzel. A maradék marcipánt ismét kinyújtjuk és kivágunk két szalagot (kb. 18 x 3 cm), s egy pár domborulattal a torta tetejére ragasztjuk. Végül az előkészített, megszáradt masnit is rátesszük.

Tippek:

A masnit már néhány nappal előbb is előkészíthetjük, hogy biztosan teljesen megszilárduljon.
Aki nem szereti a marcipánt, elkészítheti a teljes díszítést fondantból is.
Ajándékdoboztorta szalaggal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!