Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ajándékdoboztorta szalaggal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab csatos tortaforma Ø 20 cm

sütőpapír

Tésztához:

150 g porcukor
260 g búzaliszt
60 g cukor
3 egész tojás (M-es)
50 ml tej
115 ml étolaj
100 ml narancslé 100 %-os
1 csapott teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor

Töltelékhez:

60 g porcukor
100 ml narancslé 100 %-os
1 teáskanál fahéj
250 g hideg mascarpone (80%-os)
400 ml hideg tejszín (30%-os)

Krémhez:

250 g vaj
200 g porcukor

Fondanthoz és -díszítéshez:

80 g porcukor
némi keményítő és porcukor a munkafelülethez

Elkészítés

Előkészítés:

A marcipándíszítéshez a marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és piros ételszínezékkel élénk pirosra színezzük és szalagot formázunk belőle. Ehhez a masszát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és hosszú szalagot vágunk ki, melynek a közepe öblös, és a végein elvékonyodik. A végeket mindkét oldalról középre hajtjuk, és rögzítjük, frissen tartó fóliával megtámasztjuk. Kivágunk egy csíkot (1,5 x 9 cm), és a masni közepe köré kötjük. Szobahőmérsékleten 24 óráig hagyunk mindent száradni. A maradék marcipán fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
A tortaformákat sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral konyhai robotgéppel( habverő) kemény habbá verjük. A sárgájákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kimért tejet, az olajat, a lisztet, narancshéjjat, narancslevet, fahéjjat és a sütőport. Az így kapott masszába, több részletben alacsony fokozaton hozzákeverjük a felvert fehérjét. A tésztát a két formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük őket és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült piskótát kb. 5 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaformák széleit lecsatoljuk, és a sütőpapírt eltávolítjuk, sütőrácson hűlni hagyjuk. A tortalapokat egyszer középen átvágjuk úgy, hogy összesen 4 tortalapot kapjunk.

Töltelék:
A krémhez a narancslevet, a narancshéjjat, a porcukrot, a habfixálót és a fahéjat összekeverjük. A mascarpone-t konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Amikor a krém kicsit megszilárdult, beleszórjuk a porcukros keveréket, és keményre felverjük. Végül az ételszínezékkel a megfelelő színűre színezzük.

Torta összeállítása:
A 3 tortalap között elosztjuk a mascarpone-s krémet, végül lefedjük a negyedik lappal, kissé megnyomkodjuk és a tortát hideg helyre tesszük.

Krém:
Közben a bevonáshoz konyhai robotgéppel(habverő), addig keverjük a porcukros vajat, míg fehéres, habos masszát nem kapunk és már eloldódtak a cukorszemcsék. A tortát a krémmel bekenjük, és hideg helyre tesszük.

Díszítés:
A fondant-ot ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük és addig gyúrjuk a keményítővel megszórt felületen, míg egyöntetű színt nem kapunk. Egyenletesen elnyújtjuk (kb. Ø 40 cm) és a tortát befedjük vele, majd fondant simítóval elsimítjuk. A felesleges fondant-ot a torta aljáról levágjuk. A félretett piros marcipánt kinyújtjuk és két csíkot vágunk belőle (kb. 40 x 3 cm). Ezeket a torta oldalára ráragasztjuk ajándékszalagként, szükség esetén egy kevés vízzel. A maradék marcipánt ismét kinyújtjuk és kivágunk két szalagot (kb. 18 x 3 cm), s egy pár domborulattal a torta tetejére ragasztjuk. Végül az előkészített, megszáradt masnit is rátesszük.

Tippek:

A masnit már néhány nappal előbb is előkészíthetjük, hogy biztosan teljesen megszilárduljon.
Aki nem szereti a marcipánt, elkészítheti a teljes díszítést fondantból is.
Ajándékdoboztorta szalaggal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!