Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás táska

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darabhoz:

Tésztához:

Töltelékhez:

20 g margarin
2 nagy alma (kb. 300 g)

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Díszítéshez:

némi dióbél
porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
Az almákat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadjuk a vanillincukrot.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, négy egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felületét megkenjük az olvasztott margarinnal, széleit (kb. 2 cm) üresen hagyjuk. A margarinnal megkent részre helyezzük az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd az üresen maradt széleket megkenjük a felvert tojással. A táskákat a sütőtepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a táskákat készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-20 perc

Díszítés:
A táskákat diódarabokkal díszítve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Ízlés szerint fagylalttal tálalhatjuk (könnyedén készíthetünk ínycsiklandó desszertet Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás segítségével).
Almás táska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-01
2

Romantikus vacsora: „pizza és szerelem”

Nem kell lemondanunk a romantikáról, még akkor sem, ha szülők vagyunk, hiszen ezzel a 3 fogásos, gyertyafényes csodavacsorával mindössze 60 perc alatt megleszünk. 

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!