Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos-marcipános bonbon

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

50 g kókuszreszelék
50 g kandírozott ananászszelet
kb. 3 evőkanál kókuszlikőr

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

1 evőkanál kókuszreszeléket félreteszünk a díszítéshez. A maradékot bevonatos serpenyőben aranysárgára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A kandírozott ananászt finomra aprítjuk, vagy daráljuk.

Elkészítés:

A marcipánt felkockázzuk, a pirított kókuszreszelékkel és a likőrrel összegyúrjuk. A masszát negyedeljük, és kb. 30 cm-es hengereket formázunk belőle, majd egyenként 10 egyforma méretű szeletre vágjuk. A tortabevonókat gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk. A bonbont egyesével bevonjuk vele, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Sütőpapírra tesszük, és hűvös helyen tároljuk.

Tippek:

A bonbon kb. 2 hétig tárolható.
Tálalhatjuk bonbon papírban is.
Kandírozott ananász helyett használhatunk 50 g aszalt meggyet is.
Ananászos-marcipános bonbon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!