
Baileys-cupcake



Hozzávalók
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a finomra aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a finomra aprított étcsokoládét is belekeverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt a zselatin fixszel konyhai robotgéppel (habverővel) keményre felkeverjük. A cukrot és a Baileys-t hozzákeverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm Ø), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a cupcake-eket megszórjuk finomra aprított étcsokoládéval és csokoládé szívecskékkel.
Tipp:


Baileys-cupcake
Hozzávalók
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a finomra aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a finomra aprított étcsokoládét is belekeverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt a zselatin fixszel konyhai robotgéppel (habverővel) keményre felkeverjük. A cukrot és a Baileys-t hozzákeverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm Ø), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a cupcake-eket megszórjuk finomra aprított étcsokoládéval és csokoládé szívecskékkel.
Tipp:

Legújabb cikkek

Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.


Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?