
Bajor tönkölycsiga



Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű tönkölylisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) kb. 2 perc alatt sima felületű tésztává összedolgozzuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát finoman megszórjuk liszttel, a munkafelületen rövid idő alatt még egyszer átgyúrjuk, majd 12 egyenlő méretű darabra osztjuk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével kb. 25 cm hosszú hengerekké sodorjuk. Mindegyik hengert feltekerjük csiga formában (1. fotó). A csigákat a sütőlemezre helyezzük.
Kenés:
A vizet egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, lassan, óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónát (vigyázzunk, erősen pezseghet). Hagyjuk kicsit lehűlni. Ecset segítségével kétszer átkenjük a csigákat a szódabikarbónás vízzel (2. fotó). Ezután megszórjuk sóval, vagy tetszőleges magvakkal. A sütőlemezt, a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni, vagy langyosan tálaljuk.
Tipp:




Bajor tönkölycsiga
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű tönkölylisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) kb. 2 perc alatt sima felületű tésztává összedolgozzuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát finoman megszórjuk liszttel, a munkafelületen rövid idő alatt még egyszer átgyúrjuk, majd 12 egyenlő méretű darabra osztjuk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével kb. 25 cm hosszú hengerekké sodorjuk. Mindegyik hengert feltekerjük csiga formában (1. fotó). A csigákat a sütőlemezre helyezzük.
Kenés:
A vizet egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, lassan, óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónát (vigyázzunk, erősen pezseghet). Hagyjuk kicsit lehűlni. Ecset segítségével kétszer átkenjük a csigákat a szódabikarbónás vízzel (2. fotó). Ezután megszórjuk sóval, vagy tetszőleges magvakkal. A sütőlemezt, a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni, vagy langyosan tálaljuk.
Tipp:



Legújabb cikkek

Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.


Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?