Banánkrémes pite
Hozzávalók
A tésztához:
A banános töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
2. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor! Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a piteforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg.
4. Hámozzuk meg a banánokat, és turmixgépben mixeljük össze a citromlével. (Ha nincs turmixgépünk, a banánokat villával törjük össze.)
5. Keverjük össze a tojásokat egy edényben a liszttel, cukorral, rummal, és a tejszínnel, és a banánok püréjét kis adagokban.
6. Tegyük a tölteléket a formába, és maximum 30 percig süssük 200 °C-on.
7. Ez idő alatt a leírás szerint megolvasztjuk a tortabevonót.
8. Ha megsült a pite, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából - javaslom a hűtőben hidegre hűtést.
9. Ráöntjük a pite tetejére a tortabevonót, és egy spatula segítségével elsimítjuk szép simára. Cukorgyöngyökkel díszítjük.
Banánkrémes pite
Hozzávalók
A tésztához:
A banános töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor! Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a piteforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg.
4. Hámozzuk meg a banánokat, és turmixgépben mixeljük össze a citromlével. (Ha nincs turmixgépünk, a banánokat villával törjük össze.)
5. Keverjük össze a tojásokat egy edényben a liszttel, cukorral, rummal, és a tejszínnel, és a banánok püréjét kis adagokban.
6. Tegyük a tölteléket a formába, és maximum 30 percig süssük 200 °C-on.
7. Ez idő alatt a leírás szerint megolvasztjuk a tortabevonót.
8. Ha megsült a pite, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából - javaslom a hűtőben hidegre hűtést.
9. Ráöntjük a pite tetejére a tortabevonót, és egy spatula segítségével elsimítjuk szép simára. Cukorgyöngyökkel díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?