Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános Mille Feuille

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Banános Mille Feuille

30 dkg leveles tészta
8 dl tej
1 banán
1 ek. barnacukor
1 ek. citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 'C-ra.
20-22 cm kapcsos tortaforma.

Elkészítés

A leveles tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és 3 kört vágunk ki belőle (akkorát, mint a tortaformánk.)
Villával megszurkáljuk a tésztát, az egyiket felvágjuk még nyersen, majd megsütjük őket 10-12 perc alatt aranybarnára.
A banánt megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd egy serpenyőbe tesszük, rászórjuk a cukrot és a citromlevet és addig sütjük míg karamellizálódik rajta a cukor (2 perc) Kihűtjük.
A krémes krémet elkészítjük a leírtak szerint.
A kisült tésztából az egyiket a tortaforma aljára tesszük, erre rákanalazzuk a krém felét majd a másik tésztalapot, amire először a banánt majd a krémet kenjük, végül azt a tésztalapot tesszük felülre amelyik fel volt vágva.
Hűtőbe tesszük.
Ha több tésztánk van, az oldalára is süthetünk kis háromszögeket, ezzel díszíthetjük a kész tortát.
Ha a lapok nagyon felpuffadnak, és vastagok ketté lehet vágni, és ekkor több lapot rétegezünk a krémmel.

Tálalás

10 szelet.
Banános Mille Feuille Banános Mille Feuille

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!