Banános müzliszelet
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25x18 cm):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A zabpehelyből 100 g-ot késes aprítóban finomra darálunk, összekeverjük a többi zabpehellyel, a meghámozott, villával összetört banánokkal, a mazsolával és a kókuszreszelékkel. A masszát áttesszük a tepsibe, és egy kb. 1,5-2 cm vastag téglalapot formázunk belőle.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt keskeny téglalap alakú formákra vágjuk.
Tippek:
A Banános müzliszelet tésztájához másfajta cukormentes aszalt gyümölcsöket is keverhetünk.
Banános müzliszelet
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25x18 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A zabpehelyből 100 g-ot késes aprítóban finomra darálunk, összekeverjük a többi zabpehellyel, a meghámozott, villával összetört banánokkal, a mazsolával és a kókuszreszelékkel. A masszát áttesszük a tepsibe, és egy kb. 1,5-2 cm vastag téglalapot formázunk belőle.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt keskeny téglalap alakú formákra vágjuk.
Tippek:
A Banános müzliszelet tésztájához másfajta cukormentes aszalt gyümölcsöket is keverhetünk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?