Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Töltelékhez:

1 ½ kg birsalma
100 ml víz
80 g cukor
1 teáskanál fahéj

Tésztához:

400 g búzaliszt
60 g cukor
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
150 g lágy vaj vagy margarin

Ezenkívül:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
100 g szeletelt mandula vagy mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Töltelék:
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, meghámozzuk, kimagozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A birsalmaszeleteket a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal edényben alkalmankénti kevergetés közben, közepes tűzön kb. 10-15 perc alatt megpároljuk. A birsalmát, ha szükséges szűrőn lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit (kb. 35 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 35x25 cm), és a sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, majd elosztjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és a sodrófa segítségével a töltelékre rakjuk, majd kézzel kissé megnyomkodjuk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tészta tetejét megkenjük. Rászórjuk a mandulát, és a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp:

Ha a süteményt almával készítenénk el, akkor a gyümölcsöt csak kb. 5 percig kell párolni.
Birsalmás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!