Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós gyümölcsös pohárkrém

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

350 g szeder
250 g málna
1-2 evőkanál porcukor
kb. 2 evőkanál feketeribizli-krémlikőr
300 ml hideg habtejszín
250 g 20%-os tejföl (vagy görög joghurt)
kb. 40 g mini habcsók

Díszítéshez:

némi mentalevél

Elkészítés

Előkészítés:

A málnát és a szedret megmossuk, megtisztítjuk. Kb. 1/3 részét a porcukorral és a likőrrel pürésítjük, majd szűrőn keresztül egy keverőtálba átpasszírozzuk. A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre verjük. A gyümölcspürét a tejföllel vagy a görög joghurttal összekeverjük, és belekeverjük a habfixálót. A tejszínhabot hozzáforgatjuk.

Elkészítés:

A többi gyümölcsöt szétosztjuk desszertes poharakba vagy tálkákba, 6-8 habcsókot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára törjük-aprítjuk, és a gyümölcsökre szórjuk. Eloszlatjuk rajtuk a krémet. A desszerteket 1-1 habcsókkal és mentalevelekkel díszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Ribizlilikőr helyett ribizliszörpöt is használhatunk.
Bogyós gyümölcsös pohárkrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!