Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós mousse-torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

A tésztához:

100 g búzaliszt
2 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

A töltelékhez:

1 ½ csomag (15 g) Dr. Oetker Őrölt zselatin
100 ml tej
400 g szeder
300 g joghurt
100 g cukor
400 ml hideg habtejszín

A tetejére:

kb. 400 g málna
4 evőkanál málnazselé

Elkészítés

Előkészítés:

A forma alját kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát elsimítjuk a tortaformában. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Lecsatoljuk, és levesszük a forma szélét. A tortalapot sütőpapírral bélelt rácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A zselatint a tejbe áztatjuk. A szedret megtisztítjuk, pürésítjük és szitán keresztül átnyomkodjuk. A szederpürét a joghurttal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal keverőtálban összekeverjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk (nem forraljuk). Először habverővel csak 3 evőkanál joghurtos szedermasszát keverünk össze a feloldott zselatinnal, majd belekeverjük a maradék masszát is. A tejszínt kemény habbá felverjük. Amikor a joghurtos szedermassza zselésedni kezd, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot, majd a tölteléket a tortalapon elkenjük.

Tetejére:
A málnát megtisztítjuk, és elosztjuk a torta tetején. A málnazselét kis edényben felforraljuk, majd ezzel megkenjük a málnát. A tortát legkevesebb 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Óvatosan lecsatoljuk, majd levesszük a tortagyűrűt vagy a tortaforma szélét. A tortát tálalásig hideg helyen tároljuk.

Tippek:

Mirelit gyümölcsöket is használhatunk.
Málna helyett a torta tetejére tehetünk fekete vagy piros ribizlit is.
Feltét nélkül a tortát maximum egy nappal előre elkészíthetjük vagy lefagyaszthatjuk.
Bogyós mousse-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-20
0 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
3 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
2 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!