
Bogyós mousse-torta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát elsimítjuk a tortaformában. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Lecsatoljuk, és levesszük a forma szélét. A tortalapot sütőpapírral bélelt rácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatint a tejbe áztatjuk. A szedret megtisztítjuk, pürésítjük és szitán keresztül átnyomkodjuk. A szederpürét a joghurttal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal keverőtálban összekeverjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk (nem forraljuk). Először habverővel csak 3 evőkanál joghurtos szedermasszát keverünk össze a feloldott zselatinnal, majd belekeverjük a maradék masszát is. A tejszínt kemény habbá felverjük. Amikor a joghurtos szedermassza zselésedni kezd, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot, majd a tölteléket a tortalapon elkenjük.
Tetejére:
A málnát megtisztítjuk, és elosztjuk a torta tetején. A málnazselét kis edényben felforraljuk, majd ezzel megkenjük a málnát. A tortát legkevesebb 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Óvatosan lecsatoljuk, majd levesszük a tortagyűrűt vagy a tortaforma szélét. A tortát tálalásig hideg helyen tároljuk.
Tippek:
Málna helyett a torta tetejére tehetünk fekete vagy piros ribizlit is.
Feltét nélkül a tortát maximum egy nappal előre elkészíthetjük vagy lefagyaszthatjuk.


Bogyós mousse-torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 26 cm):
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát elsimítjuk a tortaformában. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Lecsatoljuk, és levesszük a forma szélét. A tortalapot sütőpapírral bélelt rácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatint a tejbe áztatjuk. A szedret megtisztítjuk, pürésítjük és szitán keresztül átnyomkodjuk. A szederpürét a joghurttal, a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal keverőtálban összekeverjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk (nem forraljuk). Először habverővel csak 3 evőkanál joghurtos szedermasszát keverünk össze a feloldott zselatinnal, majd belekeverjük a maradék masszát is. A tejszínt kemény habbá felverjük. Amikor a joghurtos szedermassza zselésedni kezd, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot, majd a tölteléket a tortalapon elkenjük.
Tetejére:
A málnát megtisztítjuk, és elosztjuk a torta tetején. A málnazselét kis edényben felforraljuk, majd ezzel megkenjük a málnát. A tortát legkevesebb 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Óvatosan lecsatoljuk, majd levesszük a tortagyűrűt vagy a tortaforma szélét. A tortát tálalásig hideg helyen tároljuk.
Tippek:
Málna helyett a torta tetejére tehetünk fekete vagy piros ribizlit is.
Feltét nélkül a tortát maximum egy nappal előre elkészíthetjük vagy lefagyaszthatjuk.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?