Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás-almás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

26 dkg finomliszt ( fele lehet durum liszt)
18 dkg margarin ( fele lehet kókuszolaj)
8 dkg xilit vagy eritritol vagy porcukor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
3 ek. víz

töltelék:

40 dkg reszelt alma
5-10 dkg finomra reszelt nyers cékla
1 ek. őrölt fahéj
3-5 ek. xilit ( nyírfacukor)
2 ek. margarin
2 ek. citromlekvár vagy fél citrom leve

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A céklát meghámozzuk és lereszeljük. A sütőt 170 'C előmelegítjük. Szükség van még egy 20 cm átmérőjű piteformára, legjobb a kivehető aljú.

Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük hűtőben (ha kókuszolaj is van benne nem fontos hűtőben, mert nagyon kemény lesz)
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Tálalás

12 szelet
Céklás-almás pite Céklás-almás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!