Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cicakalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Cicakalács

50 dkg liszt
0,5 kk. só
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
3 ek. cukor
1 ek. méz
5 dkg margarin
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 kk. tej a lekenéshez
12 db csokicsepp a szemeknek
2-3 ek. tej az átgőzöléshez

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 6 egyenlő részre vágjuk.
A tésztadarabokat egyenként a következő módon formázzuk.
Egy diónyi darabot letépünk, ez lesz a cica feje.
A maradék tésztát minimum 30 cm hosszú rúddá sodorjuk.
A rudat csigavonalban elkezdjük feltekerni.
A végét hagyjuk a csigától kicsit elállni, ez lesz a cica mellső lába.
A diónyi tésztából egy golyót formálunk, majd két fület alakítunk ki.
A cica testére felhelyezzük a fejét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük át a cica kalácsot. A maradék 5 tésztával is a fenti formázással alakítjuk ki a kis házi kedvenceket.
Bemelegítjük a sütőt, addig hagyjuk kelni a macskákat.
Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével.
A fejen a lekent tésztába nyomjuk a csoki cseppeket, amik a szemek lesznek.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és egy konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.

Tálalás

6 db cicakalács lett ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Elkészítés

Lépés leírása
Cicakalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!