
Cicakalács


Hozzávalók
Cicakalács
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 6 egyenlő részre vágjuk.
A tésztadarabokat egyenként a következő módon formázzuk.
Egy diónyi darabot letépünk, ez lesz a cica feje.
A maradék tésztát minimum 30 cm hosszú rúddá sodorjuk.
A rudat csigavonalban elkezdjük feltekerni.
A végét hagyjuk a csigától kicsit elállni, ez lesz a cica mellső lába.
A diónyi tésztából egy golyót formálunk, majd két fület alakítunk ki.
A cica testére felhelyezzük a fejét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük át a cica kalácsot. A maradék 5 tésztával is a fenti formázással alakítjuk ki a kis házi kedvenceket.
Bemelegítjük a sütőt, addig hagyjuk kelni a macskákat.
Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével.
A fejen a lekent tésztába nyomjuk a csoki cseppeket, amik a szemek lesznek.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és egy konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Elkészítés


Cicakalács
Hozzávalók
Cicakalács
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 6 egyenlő részre vágjuk.
A tésztadarabokat egyenként a következő módon formázzuk.
Egy diónyi darabot letépünk, ez lesz a cica feje.
A maradék tésztát minimum 30 cm hosszú rúddá sodorjuk.
A rudat csigavonalban elkezdjük feltekerni.
A végét hagyjuk a csigától kicsit elállni, ez lesz a cica mellső lába.
A diónyi tésztából egy golyót formálunk, majd két fület alakítunk ki.
A cica testére felhelyezzük a fejét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük át a cica kalácsot. A maradék 5 tésztával is a fenti formázással alakítjuk ki a kis házi kedvenceket.
Bemelegítjük a sütőt, addig hagyjuk kelni a macskákat.
Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével.
A fejen a lekent tésztába nyomjuk a csoki cseppeket, amik a szemek lesznek.
Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és egy konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Elkészítés

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?