
Citromos-túrós rétes



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Egy keverőedényben a margarint, porcukrot, a vanillincukrot, sót a citrom levét és a citromhéjat konyhai robotgéppel (habverővel) krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A krémsajtot a túróval és a tejföllel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe simítjuk, majd a tölteléket a középre helyezve, kb. 6 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval 2 cm szélességben bevágjuk és a szalagokat jobbról- balról felváltva a túrós töltelékre fektetjük.
A tojást a tejjel felverjük és a tésztát megkenjük.
A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A porcukrot a tejjel összekeverjük, a tésztára csöpögtetjük, majd a citromhéjjal megszórjuk.
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Citromos-túrós rétes
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Egy keverőedényben a margarint, porcukrot, a vanillincukrot, sót a citrom levét és a citromhéjat konyhai robotgéppel (habverővel) krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A krémsajtot a túróval és a tejföllel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe simítjuk, majd a tölteléket a középre helyezve, kb. 6 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval 2 cm szélességben bevágjuk és a szalagokat jobbról- balról felváltva a túrós töltelékre fektetjük.
A tojást a tejjel felverjük és a tésztát megkenjük.
A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A porcukrot a tejjel összekeverjük, a tésztára csöpögtetjük, majd a citromhéjjal megszórjuk.
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Legújabb cikkek

Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.


Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?