Cseresznyés pite
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 'C - ra.
Elkészítés
Ha tápiókagyönggyel dolgozunk, akkor azt előtte 1 órát vízben kell áztatni és utána szűrőn áttörni. Ha ez nincs, akkor vaníliás pudingporral helyettesíthető.
A megtisztított kimagozott cseresznyét (vagy meggyet) összekeverjük a cukorral és a tápiókakeményítővel, (ha nagyon sok levet engedett, akkor azt még az elején leöntjük elég rá kb. 8 cl lé) a fahéjjal és a tésztára öntjük, elegyengetjük és befedjük, a másik tésztalappal a tetejét lekenhetjük tejjel vagy tojással és villával megszurkáljuk. Én tésztarácsozóval csináltam rá a csíkozást. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Csak kihűlve szeletelhető, mert addigra a tápióka zselészerű lesz.
Tálalás
Cseresznyés pite
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 'C - ra.
Elkészítés
Ha tápiókagyönggyel dolgozunk, akkor azt előtte 1 órát vízben kell áztatni és utána szűrőn áttörni. Ha ez nincs, akkor vaníliás pudingporral helyettesíthető.
A megtisztított kimagozott cseresznyét (vagy meggyet) összekeverjük a cukorral és a tápiókakeményítővel, (ha nagyon sok levet engedett, akkor azt még az elején leöntjük elég rá kb. 8 cl lé) a fahéjjal és a tésztára öntjük, elegyengetjük és befedjük, a másik tésztalappal a tetejét lekenhetjük tejjel vagy tojással és villával megszurkáljuk. Én tésztarácsozóval csináltam rá a csíkozást. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Csak kihűlve szeletelhető, mert addigra a tápióka zselészerű lesz.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?