Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-málnás pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kerek pite formához (⌀ 26 cm):

zsiradék
sütőpapír
száraz bab

Tésztához:

80 g lágy vaj vagy margarin
125 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt

Málnás töltelékhez:

375 g málna (fagyasztott)
75 g cukor
½ teáskanál Dr. Oetker Citromsav (kb. 2,5 g)
3 darab tojássárgája (M-es)
3 evőkanál víz
60 g lágy vaj

Csoki ganache-hoz:

220 g étcsokoládé
180 ml habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
50 g lágy vaj vagy margarin
3 csipet só

Díszítéshez:

kb. 100 g színes csokitojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokis-málnás pite sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A málnás töltelékhez egy magas falú lábasban összekeverjük a málnát, a cukrot, a citromsavat, majd hagyjuk kiolvadni. A formát zsiradékkal egyenletesen kikenjük.

Elkészítés:

Tészta:
A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a magokat kikapargatjuk, és a vaníliahüvelyt félretesszük. A vajat vagy margarint, a porcukrot és a vaníliamagokat konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) összedolgozzuk, hozzáadjuk a tojást és a búzalisztet, és egységes tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett munkafelületen 3 mm vastag kör formára nyújtjuk. A tésztát az előkészített pite formába simítjuk, az oldalán túllógó tésztafelesleget levágjuk (ezt felhasználhatjuk például kekszekhez). A tészta alját villával megszurkáljuk, és kb. 15 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztára sütőpapírt borítunk, feltöltjük szárazbabbal, és a formát a sütő középső részébe toljuk és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Először 15 percet sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírt a babbal együtt, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kész tésztát rácsra tesszük, hűlni hagyjuk, majd óvatosan kivesszük a formából, és egy tálcára helyezzük.

Málnás töltelék:
A málnát botmixerrel pürésítjük, és egy szűrőn átpasszírozzuk. Egy másik tálkában a tojássárgájákat, a keményítőt és a 3 evőkanál vizet összekeverjük. A málnát a félretett vaníliahüvellyel egy lábasban, közepes lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a tojásos keveréket, és közepes lángon tovább főzzük, kb. 1 percet hagyjuk forrni. Ezután lehúzzuk a tűzről, eltávolítjuk a vaníliát, és botmixerrel hozzákeverjük a vajat vagy margarint. A tölteléket spatulával a tésztára simítjuk, szobahőmérsékleten 10 percen át hűlni hagyjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.

Csokoládé ganache:
Az étcsokoládét apróra tördeljük, és magas falú edénybe tesszük. A tejszínt közepes lángon felmelegítjük, majd a csokoládéra öntjük. Apránként hozzáadjuk a vajat és a sót, krémesre keverjük, majd a málnás töltelékre csorgatjuk.

Díszítés:
A csokoládétojásokat a ganache tetejére tesszük, óvatosan rányomkodjuk. Ezután a Csokis-málnás pite süteményt 20 percre hűtőbe tesszük.

Tippek:

A Csokis-málnás pite sütemény a hűtőszekrényben kb. 2 napig áll el.
A málnát ízlés szerint más bogyós gyümölccsel, például szederrel, áfonyával, nyáron egressel helyettesíthetjük.
A Csokis-málnás pite idénygyümölccsel vagy mirelit gyümölccsel is készíthető édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!