Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (30 x 11 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

225 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
275 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g csokicsepp
100 g Schogetten® joghurtos eper csokoládé

Csokimázhoz:

Díszítéshez:

tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokis sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A formát zsiradékkal kikenjük, belisztezzük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A csokicseppeket röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén a sütemény tésztájába keverjük. A tészta 2/3 részét a formába töltjük, és elsimítjuk. Elosztjuk rajta a csokikockákat, majd a maradék tésztával beborítjuk/lefedjük. A formát sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A süteményt kb. 10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Csokimáz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. Az egyik sarkán kis lyukat vágunk, majd a süteményre rácsorgatjuk és késsel elkenjük. A csokimázat hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd dekor cukorral tetszés szerint díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

Díszítés nélkül a sütemény fagyasztható.
A Csokis sütemény tartalmasabbá tehető dióval, mandulával, mazsolával, egyéb aszalt gyümölccsel gazdagítva.
A Csokis sütemény klasszikus gyümölcskenyérformában sütött édes desszert jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!