
Csokoládépuding vanília-szívekkel



Hozzávalók
Csokoládépuding:
Vaníliaízű puding:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.


Csokoládépuding vanília-szívekkel
Hozzávalók
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?