Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés - mogyorókrémes pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

400 ml hideg tej

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Díszítéshez:

150 ml hideg tej

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral együtt egy mély sütőtepsibe (kb. 25x20 cm) helyezzük úgy, hogy körben 3-4 cm-es peremet kapjunk. A peremet kissé visszahajtjuk, majd kevés vízzel hígított tojással megkenjük. A sütemény alját sűrűn megszurkáljuk villával. Erre egy másik sütőpapírt helyezünk és nehezéket (pl. sütőbab) teszünk rá, majd kb. 15-20 percet elősütjük. A nehezéket a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és további 10-12 percet sütjük a süteményt, majd hűlni hagyjuk.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A tortakrémet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd a kihűlt piteformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. A hűtőben kb. 4-6 óráig pihentetjük.

Díszítés:
A pitét közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből. A habport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Az elkészült habbal tetszőlegesen díszítjük a süteményt.

Tipp:

A süteményt hűtőben tároljuk és a hűtőből kivéve azonnal fogyasszuk el.
Csokoládés - mogyorókrémes pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-06-09
0 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
0 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
0 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-26
0 Kedvelés

Színes és mókás édességek gyereknapra

A május igazi családi hónap: az első vasárnap az édesanyáké, az utolsó pedig a gyerekeké. Erre az alkalomra jöhet minden, ami színes, mintás, látványos, hiszen a gyerekek oda vannak a mókás külsejű finomságokért.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-12
1 Kedvelés

Használjuk fel a tavalyi lekvárt, befőttet!

Még mindig árválkodik a kamrapolcon pár üveg tavalyi lekvár, befőtt? Itt az ideje készíteni belőlük valami finom édességet, hogy átadhassák a helyüket az újaknak, hiszen az eperrel már kezdetét is vette a befőzési szezon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-30
1 Kedvelés

Könnyű desszertek vegán módra

Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!