Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diólikőr

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 600 ml
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 600 ml elkészítéséhez

250 g aprított dió
250 ml rum
125 ml vodka
300 ml víz
125 g barna kandiscukor
6 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót bevonatos serpenyőben közepes tűzön, forgatás közben megpirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Zárható edénybe tesszük, majd ráöntjük a rumot és a vodkát. Az edényt lezárjuk, hűvös és sötét helyen kb. 4 hétig állni hagyjuk.

Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A vaníliarudat visszatesszük az üvegcsébe és lezárjuk. A kikapart vaníliát, a vizet, a kandiscukrot és a mézet edényben felforrósítjuk, és addig keverjük, míg minden fel nem olvadt. A cukros oldatot hagyjuk kihűlni. A diós alapot konyharuhával bélelt szűrőn vagy kávéfilteren keresztül átszűrjük. Az alapot felfogjuk, és a kihűlt cukros oldattal összekeverjük. A vaníliarudat üvegbe tesszük és beletöltjük a diólikőrt.

Tippek:

Tálaljuk a likőrt vaníliafagylalttal, a maradék karamellizált dió is illik a fagylalthoz.
A likőr kb. 6 hónapig tárolható.
Diólikőr

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!