Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós béles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós béles

30 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
kb. fél dl tej
1 bio citrom reszelt héja

A töltelék hozzávalói:

1 dl tej
10 dkg cukor
40 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint rum

A tetejére:

10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
fél dl olaj
darált dió

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozom és kettéveszem, két lapot nyújtok belőle, a tésztát kb. 1 óra hosszat hideg helyre teszem. Addig elkészítem a tölteléket.
A tejet a cukorral felforralom, majd hozzáadom a darált, citromos, rumos diót majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom. Kihűtöm, hozzáadom a 2 tojás felvert habját, amit 2 kanál cukorral keményre vertem és belekeverem a kihűlt diós krémbe. Az egyik tésztalapot kinyújtom, és sütőpapíros tepsibe teszem, erre jön a kihűlt diós massza.
A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre teszem.
Kicsit megszurkálom, hogy ne púposodjon fel.
180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt a felolvasztott csokoládéval leöntöm. és darált dióval megszórom. A tepsi mérete 24 x-22.
Diós béles Diós béles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!