Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dobos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

6 darab tojás (M-es)
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor

Krémhez:

4 darab tojás (M-es)
200 g porcukor
200 g étcsokoládé
200 g lágy vaj

Tetejére:

150 g cukor
10 g vaj
3 evőkanál víz
pár csepp citromlé

Elkészítés

Előkészítés:

6 darab sütőpapírra egy-egy 24 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tepsiket kikenjük zsiradékkal, és az előkészített sütőpapírokkal béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük. A lisztes keveréket rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük, végül beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát 6 részre osztjuk, vékony rétegben a megrajzolt körök területén elsimítjuk. A tortalapokat egyesével a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 10 perc (laponként)

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tortalapokat rácsra borítjuk, majd lehúzzuk róluk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Egy tortagyűrű segítségével a tortalapok széleit körbevágjuk.

Krém:
A tojásokat habüstbe tesszük a cukorral és a vanillincukorral, majd vízgőz felett, konyhai robotgéppel (habverő), kb. 10 perc alatt habosra verjük, majd hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét összetördeljük, és egy habüstben, szintén vízgőz felett egyneművé olvasztjuk, közben belekeverjük a kakaóport is. A szobahőmérsékletű vajat konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojáskrémet és a folyékony, de már nem forró csokoládét, egyneműre keverjük. A krémből 3-4 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez.

Összeállítás:
Az első tortalapot egy tortatálra helyezzük, tortagyűrűt teszünk köré. Megkenjük a csokoládékrémmel, ráhelyezzük a 2. lapot. Összesen 5 lapot töltünk be a csokoládékrémmel, a legfelső lapot szintén megkenjük a krémmel, a tortát hűtőbe helyezzük. A 6. tortalapot félretesszük.

A cukrot, a vajat, a vizet és citromlevet egy kis lábasban összekeverjük, majd rázogatva borostyán színűre karamellizáljuk. A még folyékony karamellt egyenletesen a félretett 6. tortalapra csorgatjuk. Egy éles, hosszú pengéjű kést bekenünk vajjal. A még puha karamelles lapot cikkekre vágjuk (12 vagy 16 szeletre), ehhez először bejelöljük a cikkek helyét, majd keményedés után felszeleteljük.

Díszítés:
A tortáról eltávolítjuk a tortagyűrűt, és először körbekenjük az oldalát a félretett csokoládékrém egy részével. A többi krémet tetszőleges fejjel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük, és kis rózsákat nyomunk körben a torta tetejére. Ezekre a rózsákra támasztjuk rá a karamelles lapokat, a maradék krémmel tetszőlegesen díszítjük a tortát. Tálalásig (min. 1 órára) hűtőbe tesszük.

Tipp:

Ha egyesével sütjük a tortalapokat, érdemes a tésztát 3 részletben bekeverni, hogy ne álljon sokat.
Dobos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!