Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dominó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 csomag 100g-os ostyalap (2x6 lap)

Töltelékhez:

300 g cukor
6 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál méz
200 g darált dió
200 g Rama vajas íz
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Díszítéshez:

Dr. Oetker dekorok
csokoládészívek

Elkészítés

Elkészítés:

A töltelékhez egy keverőedénybe öntjük a cukrot, a tojást, a mézet és a kakaót, majd folyamatos keverés mellett felfőzzük. A végén hozzákeverjük a darált diót, majd a tűzről levéve a margarint is, és hozzáadjuk a rumaromát.

Az ostyalapokat (2x6 db) a kész töltelékkel megtöltjük, úgy, hogy kb. 3 evőkanál krém jusson minden lapra (kivéve a legfelső lapokat).

Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő útmutató alapján felolvasztjuk, és közvetlenül a tasakból a legfelső ostyalapokra öntjük.

A kész süteményt kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek!

Tálalás előtt tetszés szerint, dominókat formázva díszítjük tovább dekor tollal, dekorgyöngyökkel és csokoládészívekkel.

Tipp:

A sütemény szeleteléséhez érdemes recés szélű kést használni.
Dominó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2021-02-27
0 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
0 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
2021-01-13
1 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!