Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dupla szívtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A két szívtortához:

8 db tojás
40 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl tej
48 dkg liszt

Krémhez:

1 citrom leve
2 dl víz
30 dkg túró
4 dl hulala

Díszítéshez:

fondant
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szívtortához 4 tojásból készítjük a tésztát. Kettőt sütünk belőle. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat 12 dkg cukorral, 0,5 dl olajjal, 1 dl tejjel kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverünk 24 dkg lisztet és 6 g sütőport. Végül a fehérjehabot. 24 cm-es szívformában megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt. Majd ha kihűlt kivágjuk és sütünk még egyet. Majd ha mindkettő elkészült az egyikből kivágunk egy kisebb darabot és összeillesztjük, ha jó elvágjuk őket és megtöltjük külön-külön. Betesszük a hűtőbe 5-6 órára majd egy tálcára tesszük összeillesztve, és ezen burkoljuk be fondanttal. Díszíthetjük még dekor cukorral és virágokkal is tetszés szerint.
A krémhez a túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és jól elkeverjük, végül a felvert hulalát keverjük hozzá.

Tálalás

24 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Dupla szívtorta Dupla szívtorta Dupla szívtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!