Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dupla szívtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A két szívtortához:

8 db tojás
40 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl tej
48 dkg liszt

Krémhez:

1 citrom leve
2 dl víz
30 dkg túró
4 dl hulala

Díszítéshez:

fondant
dekorcukor

Elkészítés

Elkészítés

A szívtortához 4 tojásból készítjük a tésztát. Kettőt sütünk belőle. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat 12 dkg cukorral, 0,5 dl olajjal, 1 dl tejjel kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverünk 24 dkg lisztet és 6 g sütőport. Végül a fehérjehabot. 24 cm-es szívformában megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt. Majd ha kihűlt kivágjuk és sütünk még egyet. Majd ha mindkettő elkészült az egyikből kivágunk egy kisebb darabot és összeillesztjük, ha jó elvágjuk őket és megtöltjük külön-külön. Betesszük a hűtőbe 5-6 órára majd egy tálcára tesszük összeillesztve, és ezen burkoljuk be fondanttal. Díszíthetjük még dekor cukorral és virágokkal is tetszés szerint.
A krémhez a túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és jól elkeverjük, végül a felvert hulalát keverjük hozzá.

Tálalás

24 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Dupla szívtorta Dupla szívtorta Dupla szívtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!