Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Duplán sajtos ropogós

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Duplán sajtos ropogós

45 dkg finomliszt (melyből 10 dkg lehet teljes kiőrlésű)
25 dkg Rama sütőmargarin (puha)
20 dkg reszelt sajt (pl. Edami)
2-3 kávéskanál só (a sajt sótartalmától függően)
kis doboz tejföl (1,75-2 dl)

A szóráshoz és a kenéshez:

füstölt sajt (reszelve)
opcionálisan: darálatlan mák, szezám-, len- vagy köménymag
1 elkavart tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból sima felületű cipót gyúrok, és legalább egy órára hűtőbe teszem. A pihentetett cipót gyúródeszkán téglalap alakúra, kb. 4 mm vastagra sodrom, tetejét elkavart tojásfehérjével egyenletesen megkenem. Ezután ízlés szerint kevés sóval, majd reszelt füstölt sajttal meghintem és gyengén a tésztára nyomkodom. Derelyemetszővel vagy éles késsel hosszában 1-2 cm széles csíkokra vágom, ezeket pedig 10-15 cm-enként felszeletelem (az se baj, ha rövidebbek). A rudakat átemelem egy sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe, és 200 fokos sütő középső rácsán 15-20 perc alatt megsütöm. Süljön szép pirosra, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg a talpa.

Tálalás

Kb. 2 gáztepsire való adag

Alternatív elkészítés

Érdemes kipróbálni darálatlan mákkal, szezámmaggal stb. megszórva is! (Ezeket ugyanúgy a tojásfehérjével megkent tésztára szórjuk és gyengén rányomkodjuk)
Duplán sajtos ropogós Duplán sajtos ropogós Duplán sajtos ropogós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!