Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes fonott konty

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

250 ml tej
75 g Rama margarin
100 g kockacukor
500 g búzaliszt
60 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
50 g aprított mandula

Kenéshez:

1 darab felvert tojás

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A tejet megmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint. A kockacukrot mélyhűtőtasakba tesszük és sodrófa segítségével durvára aprítjuk.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. A kockacukor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Hozzáöntjük a meleg tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva 15 percig meleg helyen állni hagyjuk.

A tésztába enyhén lisztezett munkafelületen belegyúrjuk a kockacukrot, majd 4 egyforma méretű darabra osztjuk. A darabokat kb. 40 cm hosszú hengerekké formázzuk. Közben figyelünk arra, hogy a kockacukor a „tésztában maradjon”. A 2-2 hengerből keresztet formázunk úgy, hogy az egyik henger a másik alá, majd a következő fölé, a másik pedig fordítva, előbb a másik fölé, majd a következő alá kerüljön. (1. kép) Először az alsó hengerek végeit óramutató járásával megegyezően a tőle balra levő hengerekre hajtjuk. (2. kép) Végül a lenti végeket az óramutató járásával ellentétes irányban a jobbra levő hengerekre hajtjuk. A végeket kicsit összenyomkodjuk. Két kézzel óvatosan az egész tészta alá nyúlunk, és a fonatot betesszük a tepsibe (3. kép). Az esetlegesen lehullott cukordarabokat újra visszanyomkodjuk. A kalácsot még egyszer 30 percig meleg helyen állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

A tésztát a felvert tojással megkenjük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sütőpapírral együtt sütőrácsra tesszük és melegen tálaljuk.

Tipp:

A kockacukrot késsel is elfelezhetjük. A kalács lefagyasztható.
Édes fonott konty Édes fonott konty Édes fonott konty Édes fonott konty

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!