Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű gofri / Gofri alaprecept

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz:

Kenéshez:

némi étolaj

Tésztához:

200 g liszt
175 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
4 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 ml tej vagy víz
1 csipet só

Elkészítés

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a sót, addig keverjük, amíg sűrű és egységes masszát kapunk. A tojásokat egyesével, fél-fél perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán belekeverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral és a sütőporral, majd felváltva a tejjel, vagy vízzel, közepes fokozaton belekeverjük.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, az evőkanállal egyenletesen elkenjük, majd aranysárgára sütjük. Végül egyesével, fémrácsra téve hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A gofrikat megszórhatjuk porcukorral. Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy Dr. Oetker Creme VEGA-val is.
A gofrik lefagyaszthatók.
Egyszerű gofri / Gofri alaprecept

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!