Empanadas chimichurri mártással
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Chimichurri-mártáshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát megfelezzük, és fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Az újhagymát megmossuk, és karikákra vágjuk. A hagyma héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A zsiradékot serpenyőben felforrósítjuk, és néhány perc alatt megpároljuk benne a hagymakockákat. Közben a darált húst jól összekeverjük a fűszerpaprikával, a chilipehellyel és a köménnyel, majd hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk. Sóval és borssal ízesítjük. A tölteléket hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tojásfehérjét. A tojást és az olajbogyót finom szeletekre vágjuk.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen adagonként vékonyra nyújtjuk, és tallérokat (kb. 11 cm Ø) szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A darált húsos masszát egyenletesen a tallérok közepére tesszük, majd egy-egy tojás- és olajbogyószeletet rakunk rá, és a sajtot elosztjuk rajta. A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük. A tallérokat összehajtjuk, és a széleit összenyomjuk. Ehhez esetleg egy kicsit megnyújthatjuk a tésztát. A tészta szélét villával félkörívben lenyomkodjuk. A táskákat felvert tojássárgájával megkenjük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, majd a táskákat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Chimichurri:
Az újhagymát és a petrezselymet megmossuk. A fokhagyma héját lehúzzuk. Mindent nagyon finomra vágunk, és a maradék hozzávalókkal összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Az empanadast forrón vagy hidegen tálaljuk chimichurri mártással.
Tipp:
Empanadas chimichurri mártással
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Chimichurri-mártáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát megfelezzük, és fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Az újhagymát megmossuk, és karikákra vágjuk. A hagyma héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A zsiradékot serpenyőben felforrósítjuk, és néhány perc alatt megpároljuk benne a hagymakockákat. Közben a darált húst jól összekeverjük a fűszerpaprikával, a chilipehellyel és a köménnyel, majd hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk. Sóval és borssal ízesítjük. A tölteléket hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tojásfehérjét. A tojást és az olajbogyót finom szeletekre vágjuk.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen adagonként vékonyra nyújtjuk, és tallérokat (kb. 11 cm Ø) szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A darált húsos masszát egyenletesen a tallérok közepére tesszük, majd egy-egy tojás- és olajbogyószeletet rakunk rá, és a sajtot elosztjuk rajta. A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük. A tallérokat összehajtjuk, és a széleit összenyomjuk. Ehhez esetleg egy kicsit megnyújthatjuk a tésztát. A tészta szélét villával félkörívben lenyomkodjuk. A táskákat felvert tojássárgájával megkenjük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, majd a táskákat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Chimichurri:
Az újhagymát és a petrezselymet megmossuk. A fokhagyma héját lehúzzuk. Mindent nagyon finomra vágunk, és a maradék hozzávalókkal összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Az empanadast forrón vagy hidegen tálaljuk chimichurri mártással.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?