Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres–ribizlis csatni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

250 g földieper (előkészítve mérjük le)
200 g piros ribizli (előkészítve mérjük le)
50-60 g lilahagyma
1 csapott kávéskanál őrölt chili paprika
100 ml vörösbor
25 ml balzsamecet
1/2 tasak (250 g) Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1
1 kávéskanál őrölt fahéj
némi só

Elkészítés

Előkészítés:

Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 250 g-ot kimérünk. A ribizlit a szárától megtisztítjuk, megmossuk, és 200 g-ot kimérünk. A hagymát megtisztítjuk és nagyon apró kockára vágjuk. A vörösborból 100 ml-t, a balzsamecetből 25 ml-t kimérünk.

Elkészítés:

Az epret, ribizlit, lilahagymát és a felsorolt további hozzávalókat egy főzőedénybe öntjük, és alaposan elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, időnként megkeverve 8-10 percig forrni hagyjuk, majd ízlés szerint sózzuk. A csatnit azonnal az előkészített üvegekben töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tippek:

A csatnit elkészíthetjük ribizli helyett málnával is.

Bagett és sajtok mellé kínáljuk.
Epres–ribizlis csatni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2021-02-27
0 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
0 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
2021-01-13
1 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!