sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres szelet

500 g leveles tészta
Liszt a munkalapra
1 tojás a kenéshez
100 g mandulapehely

A töltelékhez:

400 ml tej
100 g kristálycukor
100 g margarin
500 g eper (vagy bármilyen friss gyümölcs)

Elkészítés

Elkészítés

1. A tésztát belisztezett felületen nyújtsuk ki, majd vágjuk fel 8x10 cm-es tésztalapokra. Kenjük meg őket a felvert tojással, és szórjuk rá a mandulapelyhet. Süssük a 200 fokos sütőben 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
2. A pudingport keverjük el 50 ml tejben. A maradék tejet főzzük fel a cukorral, majd öntsük bele a pudingot, kevergetve sűrítsük be, és hagyjuk kihűlni. Végül dolgozzuk bele a darabokra csipkedett margarint is.
3. Az epret tisztítsuk meg, szeleteljük fel. A megsült tésztalapokat vízszintesen vágjuk ketté. Az alsó felüket kenjük meg a krémmel, majd fedjük le az eperrel. Végül mindegyik tetejére illesszünk 1-1 mandulás tésztalapot.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-28
0

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!