Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas csiga

75 dkg liszt
2 tk só
85 g cukor
75 g margarin (vagy vaj)
2 tojás+folyadék kb. 375 g-nyi legyen
3 ek olvasztott margarin
110 g cukor
1,5 ek fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, és elkeverjük a sóval, szárított élesztővel és a cukrokkal (85 g kristály+ 1 cs. vaníliás). Hozzáadjuk a puha margarint, és a langyos tojás+folyadék (pl. tej) elegyét, és ruganyos tésztát dagasztunk (kézzel vagy géppel).
Duplájára kelesztjük a tésztát langyos, nem huzatos helyen! (a mikró legalacsonyabb fokán menjen 5 percig, utána még hagyjuk benne egy jó fél órát). Ezután kinyújtjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a fahéjas cukorral, feltekerjük szorosan. 2-3 cm széles csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, és kelesztjük még. 180 fokon sütjük, kb. 15-20 perc alatt megsül! Végül porcukorral szórjuk! Jó étvágyat hozzá!

Tálalás

Ebből a mennyiségből kb. 2-3 gáztepsinyi adag lesz.

Tárolás

Ha marad másnapra belőle, tegyük légmentes helyre, tovább megőrzi a puhaságát.

Alternatív elkészítés

Fahéj helyett tehetünk kakaót is a belsejébe!
Fahéjas csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!