Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas csiga

75 dkg liszt
2 tk só
85 g cukor
75 g margarin (vagy vaj)
2 tojás+folyadék kb. 375 g-nyi legyen
3 ek olvasztott margarin
110 g cukor
1,5 ek fahéj

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, és elkeverjük a sóval, szárított élesztővel és a cukrokkal (85 g kristály+ 1 cs. vaníliás). Hozzáadjuk a puha margarint, és a langyos tojás+folyadék (pl. tej) elegyét, és ruganyos tésztát dagasztunk (kézzel vagy géppel).
Duplájára kelesztjük a tésztát langyos, nem huzatos helyen! (a mikró legalacsonyabb fokán menjen 5 percig, utána még hagyjuk benne egy jó fél órát). Ezután kinyújtjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a fahéjas cukorral, feltekerjük szorosan. 2-3 cm széles csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, és kelesztjük még. 180 fokon sütjük, kb. 15-20 perc alatt megsül! Végül porcukorral szórjuk! Jó étvágyat hozzá!

Tálalás

Ebből a mennyiségből kb. 2-3 gáztepsinyi adag lesz.

Tárolás

Ha marad másnapra belőle, tegyük légmentes helyre, tovább megőrzi a puhaságát.

Alternatív elkészítés

Fahéj helyett tehetünk kakaót is a belsejébe!
Fahéjas csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!