Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas krémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas krémes

1 cs. Leveles vajas tészta
8 dl tej /rizstej/
1 kávéskanál őrölt fahéj /5 g/

tetejére:

2 dkg porcukor
1 csípet őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mélyhűtőből kivett tészta kiolvasztása.
A házi krémes krémpor a recept szerint elkészítése.

Elkészítés

A leveles tésztából 2 lapot készítettem, az egyiket bejelöltem a szeletelés szerint. A lapokat olajozott sütőlapon előmelegített sütőben kb. 200 c fokon kb. 10-12 perc alatt megsütöttem, kicsit összezsugorodott ezért kisebb szeletek lettek. Délután készítettem.
A krémet keverő edényben a leírtak alapján elkészítettem majd mikor szép habos lett tettem hozzá a fahéjat és a fixálót. Megkentem az alsó lapot a krémmel és ráraktam a felszeletelt másik lapot. Hűtőbe tettem este, és másnap szeleteltem, és meghintettem a fahéjas porcukorral.

Tálalás

16 db lett.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A családomnak mivel szeretjük a fahéjasat ízlett. Sajnos a szeletelés nekem nagyon ritkán sikerül olyan szépre.
Fahéjas krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!