Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas-narancsos fenyő

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 1 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

1 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

30 g porcukor
2 teáskanál őrölt fahéj
némi étolaj

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez (tetszés szerint):

porcukor
díszítőcukor tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Fahéjas-narancsos fenyő hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, majd az egyik lapra kanalazzuk és egyenletesen elosztjuk. Némi étolajat egyenletesen a töltelékre csepegtetünk, majd ráhelyezzük a másik lapot. Kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő nézetbe forgatjuk és kivágunk belőle egy karácsonyfa formát, majd egy éles késsel kb. 1,5 cm-ként bevagdossuk (1. ábra). A csíkokat mindkét oldalon kissé megtekerjük (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Fahéjas-narancsos fenyő süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint a kiszúrt, megsütött formákkal díszítjük.

Tipp:

A Fahéjas-narancsos fenyő formát tetszés szerint kakaós, diós, mogyorós, mákos töltelékkel is megtölthetjük, ízlés és igény szerint.
Fahéjas-narancsos fenyő Fahéjas-narancsos fenyő Fahéjas-narancsos fenyő

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!