Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farönk torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Farönk torta

15 darab tojás
15 kanál cukor
15 kanál liszt

Krém:

1 liter tej
250 g margarin

Díszítés:

virágok és levélkék
zöld kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 180 °C fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A 15 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Először a tojássárgákat a cukorral nagyon habosra kavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot. 3 fele osztjuk, és egyenként sütjük meg a lapokat.
A csokoládés pudingokat megfőzzük, kihűtjük és elkeverjük a margarinnal! Megkenjük a piskótalapokat. A tejszínt kemény habbá verjük (kakaóval beszínezzük) habzsákba töltjük és díszítjük a tortát (az oldalán függőleges csíkokat húzunk, a tetején köröket) Színes virágokat és leveleket rakunk rá, majd zöld kókuszreszelékkel szórjuk körbe. (mintha fű lenne)

Alternatív elkészítés

Sajnos nem találtam ételfestéket, ezért kakaóval színeztem a tejszínhabot, de nagyon kemény lett tőle.
Farönk torta Farönk torta Farönk torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!