Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete-fehér túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Csatos tortaformához (Ø 24 cm):

sütőpapír

Morzsasütihez:

230 g búzaliszt
180 g cukor
150 g margarin (hűtött)
2 csipet só

Töltelékhez:

1000 g túró (többször áttörve)
250 ml habtejszín (30% zsírtartalmú)
200 g cukor
4 darab tojás (M-es)
20 g búzaliszt

Elkészítés

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
A morzsasüti hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) morzsalékosra dolgozzuk. A morzsa 2/3-ad részét a tortaforma aljára adagoljuk és egy kanál segítségével egyenletesen lenyomkodjuk, majd a sütő középső részébe tesszük. A morzsalapot kb. 15 perc alatt elősütjük.

Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) sima krémmé dolgozzuk. A kész masszát az elősütött tortalapra öntjük, majd a tetejét megszórjuk a maradék (1/3-ad) morzsatésztával. A süteményt visszatesszük a sütő középső részébe és további kb. 20 percig sütjük.
Ezután a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük, és a tortát kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőt kikapcsoljuk, a sütő ajtaját kinyitjuk és a tortát a sütőben hagyjuk kihűlni. Kihűlés után a tortát fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

Tetszés szerint szív alakú sütőformába is készíthetjük.
Fekete-fehér túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-30
0 Kedvelés

Könnyű desszertek vegán módra

Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-26
0 Kedvelés

Anyák napi sütemények május első vasárnapjára

Hamarosan elérkezik az édesanyák, nagymamák, dédik ünnepe, merüljünk hát bele gyorsan a szeretettel teli sütireceptekbe! Lehet virágos, szívecskés, kis gyakorlatot igénylő vagy épp gyerekekkel együtt is készíthető – mindenre van egy jó ötletünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-23
0 Kedvelés

Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin és cookies

Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Akár pihe-puha, csokidarabos muffinra, akár ropogós kekszre vágyunk, csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!