
Fekete-fehér túrótorta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 24 cm):
Morzsasütihez:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A morzsasüti hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) morzsalékosra dolgozzuk. A morzsa 2/3-ad részét a tortaforma aljára adagoljuk és egy kanál segítségével egyenletesen lenyomkodjuk, majd a sütő középső részébe tesszük. A morzsalapot kb. 15 perc alatt elősütjük.
Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) sima krémmé dolgozzuk. A kész masszát az elősütött tortalapra öntjük, majd a tetejét megszórjuk a maradék (1/3-ad) morzsatésztával. A süteményt visszatesszük a sütő középső részébe és további kb. 20 percig sütjük.
Ezután a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük, és a tortát kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőt kikapcsoljuk, a sütő ajtaját kinyitjuk és a tortát a sütőben hagyjuk kihűlni. Kihűlés után a tortát fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:


Fekete-fehér túrótorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 24 cm):
Morzsasütihez:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A morzsasüti hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) morzsalékosra dolgozzuk. A morzsa 2/3-ad részét a tortaforma aljára adagoljuk és egy kanál segítségével egyenletesen lenyomkodjuk, majd a sütő középső részébe tesszük. A morzsalapot kb. 15 perc alatt elősütjük.
Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) sima krémmé dolgozzuk. A kész masszát az elősütött tortalapra öntjük, majd a tetejét megszórjuk a maradék (1/3-ad) morzsatésztával. A süteményt visszatesszük a sütő középső részébe és további kb. 20 percig sütjük.
Ezután a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük, és a tortát kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőt kikapcsoljuk, a sütő ajtaját kinyitjuk és a tortát a sütőben hagyjuk kihűlni. Kihűlés után a tortát fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.


Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?