Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete pöfeteg keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

180 g cukor
150 g búzaliszt
50 g hideg margarin
2 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
csipet só

Forgatáshoz:

30 g porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítés)

Elkészítés:

A lisztet, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, a kétféle kakaóval és a sóval, egy keverőtálba szitáljuk. Beletesszük a felkockázott, hideg margarint és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) egynemű tésztává keverjük. Ha túl lágy a keverék, akkor tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe. 24 db kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk, majd egyenként meghempergetjük őket a porcukorban. A pöfetegeket a tepsibe tesszük úgy, hogy egymástól nagyobb távolságot hagyunk, mivel sütés közben tovább nőnek. Kézzel egyenként kicsit megnyomkodjuk őket, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a pöfetegeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és teljesen kihűtjük.

Tipp:

A pöffeteg keksz elkészíthető fehéren is. Ez esetben 240 g liszt, 90 g kókuszreszelék, 150 g cukor, 60 g margarin, 2 darab tojás (M-es), 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor, 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor és egy csipet só kell a tésztához.
Fekete pöfeteg keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Csökkentett kalória
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2021-02-27
0 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
0 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
2021-01-13
1 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!