Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Püspökkenyér forma kb. 28x11 cm

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
200 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
150 ml víz
4 darab tojás (M-es)
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Öntethez:

50 g margarin
60 g porcukor
30 ml tej

Elkészítés

Előkészítés:

A tészta elkészítéséhez tegyük a lábosba a vizet, a margarint, a cukrot, a kakaóporokat és a vanília pasztát, majd melegítsük fel, amíg a margarint teljesen fel nem olvad. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A püspökkenyér formát margarinnal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a kihűlt folyékony kakaós keveréket és a tojások sárgáját, majd keverjük sima tésztává. A tojások fehérjét konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük és finoman ezt is a masszához keverjük. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt rácsra téve hagyjuk hűlni, majd kb. 10 perc után kivesszük a formából.

Öntet:
A vajat vagy a margarint, a cukorral, a tejjel és kakaóporokkal egy edényben lassú tűzön megolvasztjuk, és kb. 2 percig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a kihűlt süteményre öntjük.

Tipp:

Mutatós lesz a sütemény, ha fehércsokival csíkokat „húzunk” a fekete mázra.
Fekete sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2021-02-27
0 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
0 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
2021-01-13
1 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!