
Fekete sütemény



Hozzávalók
Püspökkenyér forma kb. 28x11 cm
Tésztához:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a kihűlt folyékony kakaós keveréket és a tojások sárgáját, majd keverjük sima tésztává. A tojások fehérjét konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük és finoman ezt is a masszához keverjük. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra téve hagyjuk hűlni, majd kb. 10 perc után kivesszük a formából.
Öntet:
A vajat vagy a margarint, a cukorral, a tejjel és kakaóporokkal egy edényben lassú tűzön megolvasztjuk, és kb. 2 percig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a kihűlt süteményre öntjük.
Tipp:


Fekete sütemény
Hozzávalók
Püspökkenyér forma kb. 28x11 cm
Tésztához:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a kihűlt folyékony kakaós keveréket és a tojások sárgáját, majd keverjük sima tésztává. A tojások fehérjét konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük és finoman ezt is a masszához keverjük. A tésztát az előkészített formába öntjük és elsimítjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt rácsra téve hagyjuk hűlni, majd kb. 10 perc után kivesszük a formából.
Öntet:
A vajat vagy a margarint, a cukorral, a tejjel és kakaóporokkal egy edényben lassú tűzön megolvasztjuk, és kb. 2 percig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a kihűlt süteményre öntjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.


Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?