Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fenyőtoboz szirup

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fenyőtoboz szirup

Fenyőtoboz
víz
cukor

Elkészítés

Elkészítés

Most jelenik meg a fenyőfákon az új friss toboz. Ez piros színű, nincs elcsontosodva, olajbogyó nagyságúak, az ágak végén csücsülnek, igaz a magasabb ágakon.
A tobozokat megmossuk, feltesszük főni annyi vízzel, hogy jól lepje el a tobozokat. Lassú tűznél kb. fél órát főzzük. A leve csúnya zavaros piros színű lesz, míg a tobozok elvesztik a színüket és világos barna színűvé válnak. Levesszük a tűzről és 24 órán át lefedve állni hagyjuk. Ekkor leszűrjük, a tobozokat gézbe rakva jól kicsavarjuk, minden cseppért kár. Ahány csupor lé lesz, annyi csupor cukorral sűrűre főzzük. A leve kitisztul. Kihűlve akácméz állaga kell legyen.
Ásványvízzel hígítva hűsítő. Orvosok szerint köhögés ellen kitűnő gyógyszer, 1-2 kanállal naponta megenni.

Alternatív elkészítés

Nem minden évben lesz új toboz a fenyőfákon. Az idén a Hargitán találtam, de ha jól emlékszem ezelőtt 3-4 éve tudtam rakni. Ugyanígy lehet készíteni szirupot friss fenyőhajtásból. Ez is jó köhögés ellen, meg persze hűsítőnek is.
Fenyőtoboz szirup Fenyőtoboz szirup

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!